go to SEKEM.com

Welcome to SEKEM Scandinavia.com - SEKEM Circle

Boken SEKEM - En veiviser for det nye Egypt

Boken om gründeren Ibrahim Abouleish og SEKEM

Boken SEKEM – En veiviser for det nye Egypt handler om Ibrahim Abouleish og hans utrettelige kamp for å skape en grønn oase i ørkenen basert på menneskets verdighet og ansvar for jorden. Boken forteller om hans barndom og oppvekst i et annet Egypt enn det vi kjenner i dag. Om hvordan han i ungdommen fikk kjennskap til Goethe og Schiller og ble så begeistret at han i en alder av 19 år reiste til Østerrike for å studere – uten foreldrenes velsignelse. Selvbiografien forteller videre om hans universitetskarriere og familieetablering i Graz, og om møtet med Martha Werth i 1972. Hun introduserte ham til Rudolf Steiner og den biodynamiske dyrkningsmetoden. Boken omtaler hans indre kvaler, før han velger å bryte opp sammen med familien for å flytte tilbake til Egypt for å plante et frø for fremtiden – gjennom etableringen av SEKEM.

Som fyrtårn reiser SEKEM seg i dag i ørkensanden som en veiviser. Siste del av boken forteller om hvordan SEKEM som organisasjon er bygd opp – gjennom et biodynamisk landbruk og foredling av produktene, de sosiale og kulturelle virksomhetene som skole, helsestasjon, kultursenter, og Heliopolis Universitet. Hvordan er alt dette mulig? Og hva har de å lære oss i Skandinavia?

Boken er oversatt fra tysk av Sverre Dahl, og utgitt av Antropos Forlag 2012. Heftet, gjennomillustrert, 210 sider. NOK 275,-.

Les utdrag fra boken her.