go to SEKEM.com

Welcome to SEKEM Scandinavia.com - SEKEM Circle

Næringsutvikling

SEKEM initiativet har under seg flere spesialiserte selskaper og er organisert som et holdingselskap, morselskap, som overvåker, evaluerer og støtter alle sine datterselskapene med råd, investeringer og lån.

SEKEM Holding har tett samarbeid med flere internasjonale institusjoner, for eksempel det tyske utviklingsselskapet DEG og det internasjonale selskapet IFC: International Finance Corporation.

I mai 2007 ble den tyske banken GLS og den nederlandske banken Triodos Bank aksjonærer i SEKEM Holding, for bedre å kunne støtte finansiering av fremtidige investeringer og prosjekter.

ISIS Organic
ISIS produserer mat som er sunn, næringsrik og velsmakende – basert på nøye utvalgte råvarer fri for kunstige tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Matvarene blir behandlet og pakket av ISIS. Produktene er korn/mel, grønnsaker, honning, syltetøy, dadler, krydder, urter, olivenoljer samt ulike drikker som urtete, kaffe og juice.

For å sikre ferske varer og best mulig kvalitet følger ISIS en rekke strenge retningslinjer og sikringstiltak gjennom det anerkjente Hazard Analysis Critical Control Points System (HACCP). ISIS-ledelsen har også utviklet omfattende kvalitetsmanualer og detaljerte standardprosedyrer som benyttes i alle selskapets prosesser.
Mer informasjon her.

ATOS Pharma
ATOS Pharma ble grunnlagt i 1986 for å produsere og markedsføre en rekke naturlige medisiner og helseprodukter av førsteklasses kvalitet. Produktene er utviklet for ulike terapiområder; fra kreftbehandling, urologi og dermatologi til gynekologi og nevro-psykiatri. ATOS Pharma markedsfører og distribuerer sine produkter nasjonalt og internasjonalt.
Mer informasjon her og i fremtiden atospharma.com

NATURETEX
Bomullsproduksjonen ble grunnlagt under navnet CONYTEX i 1998. Den fineste økologiske bomull produsert på SEKEM og som blir videreforedlet til ulike tekstiler som babyklær, babydukker, sengetøy, håndklær m fl. Design og utvikling av produktene skjer i et eget studio. Produktene markedsføres under varemerkene Cotton People Organic (CPO), NATURETEX, Organic Baby, eller under kundenes eget merkevarenavn.

Egypt og SEKEM har den beste bomull i verden – en helt unik langfibret bomull som kun finnes her, og NATURETEX kan konkurrerer i det globale markedet for økologisk produserte tekstiler både gjennom kvalitet og design.
Mer informasjon her og i fremtiden naturetex.com

Libra
Libra ble grunnlagt i 1988. Siden 2010 har virksomheten konsentrert seg om dyrehold. Selskapet produserer melk, egg, kjøtt, fôr og kompost under navnet Soil & More Kompost. Denne delen av selskapet har siden 2007 kunnet selge klimakvoter på det åpne markedet.
Mer informasjon her.

El – Mizan
Dette selskapet jobber med produksjon av frø og å sikre kvaliteten på spirer og frø for fremtiden. Selskapet ble grunnlagt i 2006 som et joint venture selskap mellom Grow Gruppen i Holland og SEKEM.
Mer informasjon her.

LOTUS
Selskapet LOTUS ble opprettet i 1977 og var det første selskapet som dr. Ibrahim Abouleish grunnla. Selskapet behandler og utvikler alle typer urter, frø og krydder fra de biodynamiske kulturplantene. Disse blir videreforedlet, pakket og eksportert av sine søsterselskap ISIS og ATOS Pharma i henhold til Demeter Internasjonale standarder.
Mer informasjon her.

Innsekter
I 2010 startet SEKEM et samarbeid med de danske selskapene EWH BioProduction og Envision, for å produsere i stor skala såkalte “gode mikroorganismer” som lever av å spise ødeleggende skadedyr og innsekter som setter seg på planter, grønnsaker og frø. Dette som et alternativ til bruk av giftige sprøytemidler. Selskapet har navnet: ”Predators Production Company”.
Mer informasjon her.

oslash;res under varemerkene Cotton People Organic (CPO), NATURETEX, Organic Baby, eller under kundenes eget merkevarenavn.