go to SEKEM.com

Welcome to SEKEM Scandinavia.com - SEKEM Circle

Oslo Business for Peace Award 2012

Dr. Ibrahim Abouleish var en av seks som fikk Oslo Business for Peace Award 2012. Helmy Abouleish (til høyre i bildet) mottok prisen vegne av sin far i Oslo Rådhus 7. mai 2012.

Dr. Ibrahim Abouleish fikk Oslo Business for Peace Award 2012 for sitt engasjement og forståelse av forholdet mellom etisk handel og fred.

Dr. Ibrahim Abouleish var en av seks som fikk Oslo Business for Peace Award 2012. I innstillingen heter det: ”Det var under en reise gjennom Egypt i 1975 at Abouleish, som da var leder for den farmakologiske forskningen ved universitetet i Graz i Østerrike, ble overveldet av sitt lands overbefolkning og forurensning, og ikke minst den omfattende bruken av kjemiske plantevernmidler. Det fikk ham til å vende tilbake til Egypt og etablere SEKEM i ørkenen utenfor Kairo i 1977. Han har siden vært ledende i å utvikle og utbre det biologisk-dynamisk jordbrukets metoder på bomullsmarkene i Egypt, og han startet en innovativ biologisk skadedyrbekjempelse.”

Foruten å være en gård og bedrift med omfattende produksjon av bomull, frukt, grønnsaker, te og urter, har også SEKEM skoler, helsestasjon, kultursenter og Heliopolis Universitet for bærekraftig utvikling og lederskap, samt flere tusen arbeidsplasser.

Abouleish og SEKEM har tidligere mottatt Right Livelihood Award/Den alternative Nobelpris i 2003 for sin evne til å kombinere kommersiell suksess med sosial og kulturell utvikling av et samfunn. Han har også fått prisen "Outstanding Social Entrepreneur" av Schwab Foundation i 2004, og i 2006 ble Ibrahim Abouleish utnevnt til rådsmedlem av World Future Council.